• pieczywo tostowe
  • kostka masła
  • 2 duże lub 3 małe ząbki czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • żółty ser w plastrach
Sposób przygotowania:
Czosnek przeciskamy przez praskę, do miseczki i ucieramy z solą, następnie dodajemy masło i natkę pietruszki i dokladnie wszystko ze sobą mieszamy - dobrze jest wyjąć masło z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem aby nie było zbyt twarde i łatwo dało się wymieszać z czosnkiem, solą i natką pietruszki grillowanie: pieczywo po jednej stronie smarujemy masełkiem czosnkowym i wrzucamy na grilla posmarowaną strona do góry. Należy zarumienić grzanki od spodu do momentu gdy masełko roztopi się i wsiąknie w grzankę. Wtedy trzeba grzankę odwrócić i położyć na niej plaster sera żółtego. Grzanki grillować do momentu stopienia sera. Podawac natychmiast same lub jako dodatek do innych potraw. Palce lizać :) Uwaga grill nie może być zbyt gorący gdyż bardzo łatwo taką grzankę spalić.
Smacznego

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi