Składniki:
- 4 jajka
- 4 kromki pszennego chleba
- 1 szkl. mleka
- masło
- 3 łyżki serka kremowego
- 3 łyżki dżemu
Składniki:
Składniki: 4 okrągłe serki Brie 2 główki czosnku 1/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka soli morskiej tosty z bagietki Sposób przyrządzenia: Główki czosnku podzielić na „ząbki”, nie obierać ze skóry. Czosnek ułożyć w małym naczyniu do pieczenia, skropić oliwą, posolić. Piec pod przykryciem w piekarniku aż czosnek będzie zupełnie miękki. Sery Brie ułożyć na wyłożonej papierem…
Składniki: 24 kromki z bagietki pokrojonej skośnie 50 dkg oczyszczonych szparagów 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku tarty ser Sposób przyrządzenia: Kromki z bagietki obrumienić w piekarniku( po 1 minucie z każdej strony). W rondlu zalać szparagi minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać na chwilę zimną wodą, obsączyć. Tak…
Składniki: 24 kromki z bagietki pokrojonej skośnie 50 dkg oczyszczonych szparagów 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku tarty ser Sposób przyrządzenia: Kromki z bagietki obrumienić w piekarniku( po 1 minucie z każdej strony). W rondlu zalać szparagi minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać na chwilę zimną wodą, obsączyć. Tak…
Składniki: 4 kromki białego pieczywa tostowego 4 łyżeczki masła 4 plastry sera Cheddar Sposób przyrządzenia: Opiec jedną stronę chleba tostowego na średnio gorącym grillu. Zarumienioną stronę sera posmarować obficie masłem, położyć na niej plaster sera. Ponownie umieścić na grillu i piec aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać gorące.