Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki ze szparagami

Składniki:

    • 24 kromki z bagietki pokrojonej skośnie
    • 50 dkg oczyszczonych szparagów
    • 2 łyżki oliwy
    • sól, pieprz do smaku
    • tarty ser


    Sposób przyrządzenia:

    Kromki z bagietki obrumienić w piekarniku( po 1 minucie z każdej strony). W rondlu zalać szparagi minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać na chwilę zimną wodą, obsączyć. Tak przygotowane szparagi drobno posiekać, dodać sól, pieprz, oliwę, wymieszać. Na każdej grzance rozprowadzić pastę szparagową, posypać obficie serem i zapiec ponownie w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *