Filet z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
Filet z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym4.59 out of 5 based on 27 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów z kurczaka
- 3 łyżki musztardy
- kostka masła
- 6 łyżek majeranku
- 3 łyżki miodu
Sposób przyrządzenia:
Mięso z kurczaka myjemy, osączamy na papierowym ręczniku i kroimy w kosteczkę, obtaczamy w majeranku i chłodzimy. Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło,
wlewamy uprzednio przygotowany sos musztardowo- miodowy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 35 minut. Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 09:06
- Agnieszka Kotlarz
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany