Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z pangi o chrzanowym smaku

Składniki:

  • 6 filetów z pangi
  • 3 kromki chleba
  • 6 łyżek chrzanu
  • pęczek zielonej pietruszki
  • pęczek zielonego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy uprzednio zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Koperek i pietruszkę myjemy, osączamy, drobniutko siekamy. Miąższ chleba kroimy w kostkę. Mieszamy z chrzanem i posiekaną zieleniną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy chlebowo-ziołową masą i zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *