Duszone cebule w winie
Duszone cebule w winie4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki;
Sposób wykonania:
Do garnka wrzucić obrane cebulę, ząbki czosnku, liść laurowy, pieprz oraz goździki.
Podlać całość oliwą i obsmażyć na małym ogniu, nie rumieniąc.
Następnie wlać wino i dodać paprykę.
Doprawić jeszcze solą do smaku i trzymać na małym ogniu około 20 minut, aż cebula zrobi się miękka.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: wtorek, 27, kwiecień 2010 08:09
- Barbara Piłat
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak