Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone cebule w winie

Składniki;

  • 500 g małych cebulek
  • ½ łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 50 ml białego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 1 goździk
  • sól

    Sposób wykonania:
    Do garnka wrzucić obrane cebulę, ząbki czosnku, liść laurowy, pieprz oraz goździki.
    Podlać całość oliwą i obsmażyć na małym ogniu, nie rumieniąc.
    Następnie wlać wino i dodać paprykę.
    Doprawić jeszcze solą do smaku i trzymać na małym ogniu około 20 minut, aż cebula zrobi się miękka.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *