Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gruszek w karmelu

Składniki:

  • 2 gruszki
  • 1 pęczek rukwi
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka brązowego cukru trzcinowego
  • garść orzechów makadamia
  • kilka plasterków koziego twarogu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na patelni rozgrzać masło, ocet balsamiczny oraz cukier, wówczas dodać obrane gruszki pokrojone w ćwiartki.
    Wrzucić jeszcze orzechy i smażyć kilka minut na małym ogniu do momentu, aż cukier zacznie się karmelizować.
    Następnie na talerzach rozłożyć rukiew na niej ułożyć gruszki a wokół nich plasterki sera.
    Całość polać sosem i od razu podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *