Składniki:
- 1 kurczak
- 1 szkl. białego wina
- 1 łyżka mielonej kolendry
- ¼ łyżeczki mielonego kminku
- ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- 1 łyżka masła
Składniki:
Składniki:
Składniki:
Składniki: 1 kg węgorza 1 szkl białego wytrawnego wina ziele angielskie liść laurowy goździki sól pieprz 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić, usuwając skórę oraz odcinając głowę. Następnie pokroić go na mniejsze kawałki, które natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie przełożyć węgorza do rondla, zalać go…
Składniki: 4 czerwone cebule 4 łyżki masła 2 szkl białego wytrawnego wina ½ szkl rodzynek sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę obrać po czym pokroić je na ćwiartki. Wówczas wrzucić je do rondla z rozgrzanym masłem, obsmażyć. Następnie zalać je winem i dodać rodzynki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać na małym…