Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Porcje kurczaka duszone w winie z kminkiem

 

Składniki:

  •  1 kurczak
  •  1 szkl. białego wina
  •  1 łyżka mielonej kolendry
  •  ¼ łyżeczki mielonego kminku
  •  ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki
  •  2 ząbki czosnku
  •  1 cebula
  •  1 łyżka soku z cytryny
  •  sól
  •  1 łyżka masła

Sposób wykonania:

  1. Umytego kurczaka podzielić na mniejsze porcje, które natrzeć czosnkiem roztartym z solą oraz skropić sokiem z cytryny.
    Następnie obsmażyć je na rozgrzanym maśle.
    Wówczas przełożyć kurczaka do rondla, posypać kolendrą, kminkiem oraz papryką.
     Dodać jeszcze posiekaną cebulą.
    Podlać całość wodą i przez chwile dusić po czym wlać wino.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godz.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *