Azjatyckie kąski*
Azjatyckie kąski*4.31 out of 5 based on 176 voters.
Składniki:
- 60 dag piersi z kurczaka
- czerwona,żółta i zielona papryka
- sól
- olej
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sake lub innej wódki
- łyzeczka imbiru
- cebula
- 2 białka
- 3łyżki mąki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki imbiru
- mąka
Mięso pokroić w dużą kostkę.Paprykę oczyścić,pokroić w paski.Przyrządzić marynatę z podanych składników,zalaćmięso i odstawić na 30 min wchłódne miejsce . Ciasto:cebulę posiekać.Białka ubić,połączyć z mąką ,cebulą,imbirem i solą.Kawałki mięsa obtaczać w mące,potem moczyć w cieście.Smażyć w mocno rozgrzanym,głębokim tłuszczu na rumiany kolor.W tym samym tłuszczu usmażyć paprykę.Podawać z mięsem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: wtorek, 13, grudzień 2005 09:29
- Myszka
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany