Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni Sonii

 

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka przyprawy marokańskiej
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 kg dyni
  • 1 ziemniak
  • 1 szkl. czerwonej soczewicy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka pestek dyni

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę i czosnek posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać kmin, pokrojonego ziemniaka i dynię, soczewice oraz przyprawę marokańską.
    Zalać całość bulionem i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na małym ogniu około 30 minut.
    Po tym czasie całość zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać pestkami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *