Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka przyprawy marokańskiej
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- 6 szkl. bulionu warzywnego
- 1 kg dyni
- 1 ziemniak
- 1 szkl. czerwonej soczewicy
- sól
- pieprz
- 1 łyżka pestek dyni
Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 350 g zmielonego, gotowanego kurczaka 60 g tartej bułki 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanego oregano sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Soczewicę zalać wodą i gotować ok. 30 minut po czym ją odcedzić i wymieszać z kurczakiem, tartą bułką oraz sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…
Składniki: 5 dag czerwonej soczewicy 1 cebula 4 łyżki oleju 200 ml bulionu warzywnego 1 główka sałaty lodowej 1 cykoria 20 dag pomidorków koktajlowych 15-20 dag sera pleśniowego 4 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebule poddusić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać soczewicę, przez chwilę smażyć po czym wlać bulion i doprowadzić do…