Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa z mięsem

Składniki:

    • 50 dkg grzybów leśnych lub pieczarek
    • 50 dkg łopatki wieprzowej lub cielęcej
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby dokładnie oczyścić i umyć, pokroić wg uznania, następnie zalać małą ilością wrzątku i gotować 30 minut. . W osobnym garnku zalać wrzątkiem pokrojone w grubą kostkę mięso, pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę, ugotować do miękkości. Połączyć razem grzyby i wywar mięsny, przyprawić. Przed podaniem posypać zieleniną. Zupę można zabielić śmietaną, zagęścić zasmażką z maki i masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *