
Składniki:
- 20 dag suszonych grzybów
- kostka rosołowa
- włoszczyzna bez kapusty
- 4 ziemniaki
- śmietana
- pieprz
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: pęczek włoszczyzny 5 dag suszonych grzybów łyżka masła 10 ziaren pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby gotować około 40 minut po czym je odcedzić i pokroić w paseczki. Następnie włoszczyznę pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle po czym zalać je…
Składniki: 10 dkg suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek selera liść laurowy, ziele angielskie 5 ziaren pieprzu, sól, pieprz do smaku 1 szklanka śmietany 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Grzyby dokładnie umyć, namoczyć gorącą, ale nie gotującą się wodą na około 3-4 godziny. Ugotować w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania dodać…
Składniki: 2 ziemniaki 4 jajka 2 łyżki masła 1,5 litra bulionu mięsno grzybowego sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Ziemniaki utrzeć na średnich otworach tarki, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać ze zmiksowanymi wcześniej jajkami. Bulion doprowadzić do wrzenia, przyprawić, powoli wlewać masę ziemniaczano jajeczną cały czas delikatnie mieszając. Po kilkunastu minutach gotowania dodać zieleninę i podawać.…
Składniki: 1 kg gotowanego drobiowego mięsa 2 cebule 2 słoiki wegetariańskiej mieszanki warzywnej 1 puszka kukurydzy 1 l bulionu 1 mały słoik grzybów w zalewie 200 g śmietany 30% świeże zioła 100 ml słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula pokrojoną w krążki. Następnie dodać sałatę razem z zalewą…