Składniki:
- 20 dag suszonych grzybów
- kostka rosołowa
- włoszczyzna bez kapusty
- 4 ziemniaki
- śmietana
- pieprz
Składniki: pęczek włoszczyzny 5 dag suszonych grzybów łyżka masła 10 ziaren pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby gotować około 40 minut po czym je odcedzić i pokroić w paseczki. Następnie włoszczyznę pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle po czym zalać je…
Składniki: 10 dkg suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek selera liść laurowy, ziele angielskie 5 ziaren pieprzu, sól, pieprz do smaku 1 szklanka śmietany 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Grzyby dokładnie umyć, namoczyć gorącą, ale nie gotującą się wodą na około 3-4 godziny. Ugotować w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania dodać…
Składniki: 2 ziemniaki 4 jajka 2 łyżki masła 1,5 litra bulionu mięsno grzybowego sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Ziemniaki utrzeć na średnich otworach tarki, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać ze zmiksowanymi wcześniej jajkami. Bulion doprowadzić do wrzenia, przyprawić, powoli wlewać masę ziemniaczano jajeczną cały czas delikatnie mieszając. Po kilkunastu minutach gotowania dodać zieleninę i podawać.…
Składniki: 1 kg gotowanego drobiowego mięsa 2 cebule 2 słoiki wegetariańskiej mieszanki warzywnej 1 puszka kukurydzy 1 l bulionu 1 mały słoik grzybów w zalewie 200 g śmietany 30% świeże zioła 100 ml słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula pokrojoną w krążki. Następnie dodać sałatę razem z zalewą…