Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa Tomka

 

Składniki:

  • 20 dag suszonych grzybów
  • kostka rosołowa
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 4 ziemniaki
  • śmietana
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i gotować do miękkości po czym je odcedzić zachowując wywar i pokroić je w paseczki.
    Następnie warzywa zalać wodą i ugotować po czym wlać wywar z pod grzybów oraz kostkę rosołowa.
    Doprowadzić do wrzenia o dodać pokrojone ziemianki w kostkę.
    Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać grzyby i doprawić do smaku.
    Przed podaniem na środku zrobić keks ze śmietany.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *