Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa z mięsem

Składniki:

    • 1 puszka fasoli białej około 20 dkg
    • 50 dkg łopatki wieprzowej
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • kawałek bulwy selera
    • 1 średnia cebula
    • 1 łyżka smalcu
    • 1 łyżka mąki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, zalać wodą i gotować aż mięso zacznie mięknąć. Jarzyny obrać, pokroić w plasterki, cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić na szmalcu i wraz z jarzynami dodać do gotującego się mięsa. Gdy mięso i jarzyny będą miękkie dodać odcedzoną z zalewy i opłukaną fasole. Na pozostałym ze smażenia cebuli smalcu przygotować zasmażkę, a gdy wystygnie dodać ją do zupy. Przed podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *