Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Witaminowa surówka Iwony

Składniki:

  • kawałek kapusty białej
  • kawałek kapusty czerwonej
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża cebula
  • rzodkiewka
  • czerwona papryka
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę pokroić, marchewkę i rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w cieniutkie paseczki. Pietruszkę posiekać połączyć z warzywami, wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na noc. Na drugi dzień lekko odsączyć ,połączyć z majonezem. Dobrze smakuje z panierowanym kurczakiem i frytkami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *