Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia z czosnkową pastą

Składniki:

  • 1 kg tilapii
  • 1 szklanka mąki
  • sok z dwóch cytryn
  • 2 szklanki wody
  • 2 białka ubite na sztywną pianę
  • 1 słoiczek sosu czosnkowego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę myjemy dokładnie, osączamy na papierowym ręczniku. Kroimy na kawałki ,nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Mąkę mieszamy z solą, dwiema łyżkami oliwy i wodą. W tak przygotowanej panierce zanurzamy kawałki ryby . Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy rybę i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Wykładamy na papierowy ręcznik i osączamy z nadmiaru oleju. Usmażoną, osączoną rybę układamy na półmisku ,skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z sosem czosnkowym i białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *