Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety tilapii

Tilapia z papryką i miodem

Składniki: 45 dag filetów z tilapii paczka okrągłych krakersów Ritz zielona papryka łyżka miodu Sposób wykonania: Filety rozłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym. Następnie za pomocą miksera rozdrobnić krakersy. Dodać do nich rozdrobnioną paprykę oraz miód. Całość dokładnie wymieszać. Powstał a mieszankę rozprowadzić do filetach. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20…

Filet z tilapii w sosie maślano cytrynowym

Składniki: 4 filety z tilapii 2 łyżki masła ekstra 2 łyżki oliwy sok z małej cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i masło. Smażyć filety po 4 minuty z każdej strony. Dodać sok z cytryny, wymieszać poruszając koliście patelnią i podawać polane powstałym sosem.

Tilapia z warzywami pachnąca goździkiem

Składniki: 4 filety z tilapii 1 por/ biała część/ 1 marchewka 1 cebula 1 ½ litra bulionu warzywnego listek laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego szczypta gałki muszkatołowej 1 goździk sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa obrać, pokroić w krążki. Filety rybne opłukać. Zagotować  bulion, dodać warzywa, listek laurowy, goździk, ziele angielskie, szczyptę gałki muszkatołowej,…

Tilapia z czosnkową pastą

Składniki: 1 kg tilapii 1 szklanka mąki sok z dwóch cytryn 2 szklanki wody 2 białka ubite na sztywną pianę 1 słoiczek sosu czosnkowego olej do smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy dokładnie, osączamy na papierowym ręczniku. Kroimy na kawałki ,nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Mąkę mieszamy z solą,…