Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warstwowa sałatka z mięsem drobiowym i owocami

Składniki:

  • 20 dkg pokrojonego w kostkę mięsa drobiowego  (gotowane lub pieczone)
  • 1 lekko kwaśne jabłko
  • 1 pomarańcza lub 2 mandarynki
  • 5 dkg posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ogórek
  • koper, natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce obrać, oczyścić, pokroić jabłko w kostkę, pomarańcza podzielić na segmenty. Ogórka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Owoce skropić sokiem z cytryny. W szklanej salaterce skomponować sałatkę warstwową, lekko je przyprawiając. Całość udekorować zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *