Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybkie aromatyczne zrazy wołowe

Składniki:

  • 80 dkg udźca wołowego
  • 2 kiszone ogórki
  • 9 plastrów szynki
  • musztarda
  • masło
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 9 plastrów, każdy delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą, na każdym położyć plaster szynki i ćwiartkę ogórka. Plastry zwinąć i spiąć wykałaczkami, obsmażyć na maśle. Zalać gorącym bulionem i dodać pokrojoną w plastry cebulę, dusić około 30 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *