Składniki: 80 dkg udźca wołowego 2 kiszone ogórki 9 plastrów szynki musztarda masło 1 szklanka bulionu wołowego 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 9 plastrów, każdy delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą, na każdym położyć plaster szynki i ćwiartkę ogórka. Plastry zwinąć i spiąć wykałaczkami,…
Tag: z wołowego
Listy
Wołowina z marynaty szpikowana słoninką
by Paulina Łata • • 0 Comments
Składniki: 2 kg wołowiny bez kości 10 dkg słoniny 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 ½ łyżeczki mąki 3 łyżki oleju 1 duża cebula 5 suszonych grzybków ¾ szklanki śmietany 3 łyżeczki mąki sól, pieprz do smaku Marynata: 2 ½ szklanki wody 3 liście laurowe 5 ziaren pieprzu 5 ziaren jałowca cebula ½ szklanki octu…
Listy
Roladki wołowe w pieczarkowym sosie
by Ksenia Olech • • 0 Comments
Składniki: 4 wołowe sznycle 2 kiszone ogórki 2 średnie cebule 12 pieczarek 8 suszonych grzybków szklanka bulionu warzywnego 5 łyżeczek ostrej musztardy 6 łyżek mąki kilka ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz do smaku ½ szklanki oleju Sposób przyrządzenia: Namoczone wcześniej suszone grzyby, osączyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ogórki przekroić…
Listy
Boeuf strogonow Patrycji
by Patrycja Luboń • • 0 Comments
Listy
Wołowe bitki z pieczarkami
by Karolina Szczurek • • 0 Comments
Składniki: ½ kg wołowiny zrazowej 1 bulion wołowy w kostce 3 łyżki masła 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki 10 pieczarek 1 duża cebula pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kostkę rozpuścić w ½ litrze gorącej wody. Mięso pokroić na 5 plastrów, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć mąką i pieprzem. Rozgrzać masło i olej, podsmażyć bitki na…