Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z marynaty szpikowana słoninką

Składniki:

  • 2 kg wołowiny bez kości
  • 10 dkg słoniny
  • 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 ½ łyżeczki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 duża cebula
  • 5 suszonych grzybków
  • ¾ szklanki śmietany
  • 3 łyżeczki mąki
  • sól, pieprz do smaku

    Marynata:

  • 2 ½ szklanki wody
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren jałowca
  • cebula
  • ½ szklanki octu


    Sposób przyrządzenia:

    Zagotować wodę na marynatę z przyprawami i pokrojoną cebulą, wlać ocet. Mięso  oczyścić, usunąć błony, lekko rozbić tłuczkiem. Chłodną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki na noc. Mięso wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku i naszpikować pokrojoną w słupki słoninką, oprószyć do smaku solą, pieprzem , papryką i oprószyć mąką. Obrumienić  na oleju, podlać wodą, dodać pokrojoną cebulę, przyprawy z marynaty i suszone grzybki. Dusić pod przykryciem około 2 godziny do miękkości mięsa, wyjąć. Sos z duszenia zaprawić mąką, zagotować, doprawić do smaku solą i  pieprzem, wymieszać ze śmietaną. Pieczeń, pokroić w plastry, polać sosem i podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *