Składniki:
- ½ kg czerwonej cebuli
- 1 szkl wody
- 75 g masła
- 120 g miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ szkl wytrawnego czerwonego wina
- sól
Składniki:
Składniki: 1 ½ kg cielęciny 2 marchewki 2 cebule 2 łyżki oleju ¼ litra bulionu mięsnego 4 łyżki roztopionego masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki keczupu 15 dkg tartego żółtego sera sól, biały pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć natrzeć olejem i włożyć do brytfanki. Umytą, obraną marchewkę i cebulę włożyć do…
Składniki: 1 kg filetów z sandacza ze skórą 5 dkg pokrojonej w cienkie słupki marchewki 5 dkg pokrojonego w cienkie słupki selera 5 dkg drobno pokrojonej szalotki 2 łyżki grubo pokrojonej naci kolendry 200 ml czerwonego wytrawnego wina 200 ml esencjonalnego bulionu mięsnego 8 dkg masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać…
Składniki: 6 średnich, młodych, obranych i pokrojonych w kostkę kalarep Sos: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła 2 szklanki mleka sól, pieprz, papryka 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wodą pokrojoną kalarepę wodą, gotować powoli 8 minut. W międzyczasie przygotować sos. W małym rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę smażyć…