Składniki:
- 1,5 kg polędwicy z jelenia pokrojone w plastry o grubości 2,5 cm
- ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka musztardy w proszku
- ½ łyżeczki pieprzu
- sól do smaku
- 2 łyżki oleju
- 1 pokrojona w plastry cebula
- 1 pokrojona w plastry marchewka
- 1 szklanka rozdrobnionych pomidorów konserwowych
Sposób przyrządzenia:
Mąkę wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Każdy stek obtoczyć w przygotowanej mieszance. Młotkiem do mięsa delikatnie rozbić steki, ponownie obtoczyć w mące z dodatkami. W dużej patelni rozgrzać olej obrumienić steki na rozgr5zanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pomidory, cebulę, marchewkę, przykryć i dusić w piekarniku nagrzanym do temperatury180 stopni C przez 90 minut. Podawać z makaronem.