Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: polowanie

Pieczeń z dzika w aromatycznym sosie

Składniki: 2 kg mięsa na pieczeń z dzika 1,5 szklanki keczupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka musztardy w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki soli selerowej 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku szczypta gałki muszkatołowej kilka kropli sosu chili…

Stek z jelenia

 

Składniki:

 

  • 1,5 kg polędwicy z jelenia pokrojone w plastry o grubości 2,5 cm
  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka musztardy w proszku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pokrojona w plastry cebula
  • 1 pokrojona w plastry marchewka
  • 1 szklanka rozdrobnionych pomidorów konserwowych

Duszone mięso jelenia lub sarny

Składniki: 1 kg mięsa bez kości pokrojonego w grubą kostkę ½ szklanki posiekanej cebuli 3 posiekane ząbki czosnku 4 obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory 2 puszki białej fasoli konserwowanej 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka brązowego cukru ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy do smaku sól czosnkowa, pieprz 3 łyżki smalcu lub oleju…

Makaron papardelle po myśliwsku

Przepis na posiłek podczas polowania Składniki: 3 kg polędwicy wołowej (lub dziczyzny) ¼ szklanki oliwy z oliwek ¼ szklanki mąki 1 ½ łyżki soli 2 łyżeczki pieprzu 1.5 kg obranej i pokrojonej cebuli 50 dkg grzybów 75 dkg oliwek bez pestek 75 dkg pokrojonej w kostkę papryki 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina ½ szklanki przecieru…