Składniki:
- 2 kg mięsa na pieczeń z dzika
- 1,5 szklanki keczupu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka musztardy w proszku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki soli selerowej
- 2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli
- 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- kilka kropli sosu chili
Sposób przyrządzenia:
Mięso dzika umieścić w elektrycznym garnku do powolnego gotowania. Pozostałe składniki zmiksować, zalać nimi dziczyznę. Naczynie przykryć i ustawiając właściwy sposób gotowanie zależny od czasu w jakim mięso ma się udusić. Proces ten trwa zazwyczaj około 5 godzin. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, odstawić, gdy lekko się schłodzi pokroić na plastry. Powstały podczas gotowania sos przecedzić i ponownie przelać go do naczynia, dodać pokrojone w plastry mięso, podgrzać i podawać z ulubionymi dodatkami.