Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wołowe w pieczarkowym sosie

Składniki:

  • 4 wołowe sznycle
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 średnie cebule
  • 12 pieczarek
  • 8 suszonych grzybków
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 5 łyżeczek ostrej musztardy
  • 6 łyżek mąki
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Namoczone wcześniej  suszone grzyby, osączyć i  pokroić w paski. Cebulę obrać  i pokroić w piórka. Ogórki przekroić wzdłuż na 4 części. Mięso rozbić na cienkie kotlety, posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem, na każdym ułożyć  cebulę i ogórki oraz kilka pasków leśnych, suszonych grzybów, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Podlać bulionem, obłożyć  plastrami pieczarek i resztą  grzybów, dodać ziarna pieprzu, dusić pod przykryciem około 50 minut. Resztę mąki wymieszać z wodą, wlać do sosu, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *