Składniki: 80 dkg udźca wołowego 2 kiszone ogórki 9 plastrów szynki musztarda masło 1 szklanka bulionu wołowego 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 9 plastrów, każdy delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą, na każdym położyć plaster szynki i ćwiartkę ogórka. Plastry zwinąć i spiąć wykałaczkami,…
Tag: udziec wołowy
Wołowina
Wołowina gotowana na parze
by Natalia Konieczna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg udźca wołowego 200 g słoniny 2 łyżki masła 2 cebule 1 pietruszka 2 marchewki 1 por skórka starta z 1 cytryny 1 szkl. półwytrawnego wina ½ szkl. 3 % octu łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym naszpikować słupkami słoniny, wówczas wstawić o lodówki na 12…