Składniki:
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- 4 medaliony wieprzowe
- 2 pęczki szparagów
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
Sposób wykonania:
- Miód wymieszać z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, natką pietruszki, szczypiorkiem oraz koendrą.
Medaliony zanurzać w marynacie i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie upiec mięso na ruszcie około 3-4 minut z każdej strony.
W miedzy czasie szparagi przekroić na pół i posmarować je wcześniej przygotowana mieszanką ale dodać do niej jeszcze sok z cytryny oraz oliwę.
Również upiec na ruszcie i podawać razem z mięsem.