Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak 5 smaków

 

Składniki:

  • 2/3 szkl. skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka przyprawy 5 smaków
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki soli ziołowej
  • 1 ½ kg kurczaka
  • ¼ szkl. soku z cytryny
  • oliwa w sprayu

 

Sposób wykonania:

  1. Skrobię wymieszać z przyprawą 5 smaków, solą ziołową, pieprzem oraz czosnkiem.
    Następnie kurczak podzielić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny oraz oliwą oraz olejem.
    Obtoczyć w panierce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec do momentu, aż się zarumieni i zrobi
    chrupiący.
    W trakcie pieczenia spryskać go jeszcze raz oliwą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *