Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z papryki i kaparów

Składniki:

  • 2 czerwone, słodkie papryki
  • ¼ szklanki kaparów
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 drobno posiekana papryczka chili
  • 2 łyżki majonezy

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę włożyć na kilka minut do mocno nagrzanego piekarnika, a gdy zacznie się rumienić, przełożyć do worka plastikowego aż wystygnie. Obrać ze skóry, przekroić, usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać. Wszystkie składniki z wyjątkiem kaparów zmiksować blenderem, dodać kapary, ewentualnie skorygować smak. Przełożyć do czystych słoiczków, przechowywać w lodówce.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Teresę Niemirycz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *