Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowym z groszkiem i pieczarkami

Składniki:

  • 4 szalotki
  • 200 g pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 300 ml bulionu
  • 250 g śmietany
  • 2 łyżki startego sera
  • 400 g zielonego groszku
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:

  1. Cebule posiekać a pieczarki pokroić w cienkie plasterki po czym wrzucić całość na patelnie z rozgrzaną oliwą i lekko poddusić, wówczas wlać bulion razem ze śmietaną.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze ser i pozostawić na ogniu do rozpuszczenia się sera, cały czas mieszając.
    Następnie dodać groszek oraz pomidorki przekrojone na pół.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i gotować jeszcze przez chwilę.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *