Składniki:
- 4 szalotki
- 200 g pieczarek
- 3 łyżki masła
- 300 ml bulionu
- 250 g śmietany
- 2 łyżki startego sera
- 400 g zielonego groszku
- 16 pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Sposób wykonania:
- Cebule posiekać a pieczarki pokroić w cienkie plasterki po czym wrzucić całość na patelnie z rozgrzaną oliwą i lekko poddusić, wówczas wlać bulion razem ze śmietaną.
Całość wymieszać i dodać jeszcze ser i pozostawić na ogniu do rozpuszczenia się sera, cały czas mieszając.
Następnie dodać groszek oraz pomidorki przekrojone na pół.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i gotować jeszcze przez chwilę.Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P