Składniki:
- 400 g rurek
- 200 g pomidorów
- 200 g cukinii
- tymianek
- 400g filetów jagnięcych
- 3 łyżki oliwy
- 200 ml bulionu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki po czym pokroić w kostkę.
Następnie pokroić cukinię, wrzucić do rondla, podlać odrobiną wody, dodać tymianek i dusić na małym ogniu.
Filety pokroić w plastry, które oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas oprószyć je solą.
Mięso wyjąć a na ta samą patelnie wlać bulion i trzymać na ogniu do momentu, aż połowa odparuje.
Miękki makaron odcedzi, ułożyć na talerzach, polać sosem, ułożyć na nim cukinie i mięso oraz przybrać kawałkami pomidorów.Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P