Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rurki z sznyclami jagnięcymi

Składniki:

  • 400 g rurek
  • 200 g pomidorów
  • 200 g cukinii
  • tymianek
  • 400g filetów jagnięcych
  • 3 łyżki oliwy
  • 200 ml bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki po czym pokroić w kostkę.
    Następnie pokroić cukinię, wrzucić do rondla, podlać odrobiną wody, dodać tymianek i dusić na małym ogniu.
    Filety pokroić w plastry, które oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas oprószyć je solą.
    Mięso wyjąć a na ta samą patelnie wlać bulion i trzymać na ogniu do momentu, aż połowa odparuje.
    Miękki makaron odcedzi, ułożyć na talerzach, polać sosem, ułożyć na nim cukinie i mięso oraz przybrać kawałkami pomidorów.

     Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *