Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowy ze szpinakiem i łososiem

Składniki:

  • 300 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 300 g filetów z łososia
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka masła

    Sposób wykonania:

    Posiekaną cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać posiekany szpinak i trzymać przez chwile na małym ogniu.
    Następnie wlać śmietanę, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Natomiast łososia pokroić w paseczki, które skropić sokiem z cytryny.
    Przesmażyć je na rozgrzanym maśle i przełożyć do sosu.
    Delikatnie połączyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *