Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z żółtą papryką i bazylią

Składniki:

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 500 g żółtej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 12 wymoczonych sardeli
  • sól
  • 2 łyżki kaparów
  • bazylia
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Paprykę ubić w piekarnika aż skórka stanie się czarna, wówczas obrać ją, pokroić w paseczki i razem z posiekanym czosnkiem i pokrojonymi sardelami udusić do miękkości na rozgrzanej oliwie.
    Następnie dodać pokrojone kapary i bazylię.
    Całość wymiesza i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu  polać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *