Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos czosnkowy Ilony

Składniki:

  • czosnek 3 ząbki
  • bazylia 2 pęczki
  • świeży tymianek 1 gałązka
  • owczy ser 6 dag
  • ser pecorino starty 4 dag
  • orzeszki piniowe 4 łyżeczki
  • oliwa 8 łyżek
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Czosnek należy obrać i przecisnąć przez praskę, bazylię oraz tymianek
    należy bardzo drobno posiekać i wymieszać z serem owczym, serem pecorino
    oraz orzeszkami piniowymi, wszystko razem zmiksować na gładko, na koniec
    dodać oliwę i wymieszać.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *