Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z rzeżuchą

 

Składniki:

  • zsiadłe mleko 20 dag
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • posiekany świeży koperek 2 łyżki
  • rzeżucha 1 pojemnik
  • bazylia 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • sos Worcester 1 łyżka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Zsiadłe mleko należy wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny, koperkiem,
posiekaną na grubo rzeżuchą i posiekaną drobno bazylią. Wszystko to
należy przyprawić do smaku wedle uznania solą, pieprzem i sosem
worcester, a następnie odstawić w chłodne miejsce na około 15 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *