Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip krabowy

Składniki:

  • kraby (mogą być z puszki) 25 dag
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • kwaśna gęsta śmietana 15 dag
  • sól
  • pieprz
  • sos tabasco
  • posiekany koperek 1 łyżeczka

    Sposób przyrządzenia:
    Kraby należy umyć, jeśli są świeże lub odsączyć, jeśli są z puszki,
    skropić je sokiem z cytryny, połączyć z kwaśną śmietaną, solą, pieprzem,
    sosem tabasco oraz opłukanym i posiekanym bardzo drobno koperkiem.
    Wszystko razem zmiksować, podawać schłodzone w lodówce.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *