Składniki:
- garść orzeszków piniowych
- garść łuskanych orzechów włoskich
- 2 łyżki masła
- 2 główki czerwonej cykorii
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: garść orzechów piniowych garść orzechów włoskich 2 łyżki masła 2 główki czerwonej cykorii 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Posiekane orzechy włoskie i piniowe zarumienić na suchej patelni po czym dodać do nich masło oraz cykorię pokrojoną w paski. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu. Na koniec doprawić…
Składniki: czosnek 3 ząbki bazylia 2 pęczki świeży tymianek 1 gałązka owczy ser 6 dag ser pecorino starty 4 dag orzeszki piniowe 4 łyżeczki oliwa 8 łyżek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Czosnek należy obrać i przecisnąć przez praskę, bazylię oraz tymianek należy bardzo drobno posiekać i wymieszać z serem owczym, serem pecorino oraz orzeszkami piniowymi,…
Składniki: 4 flądry 2 łyżki orzechów piniowych 2 łyżki kaparów z zalewy 1 łyżka oliwy pół cytryny 100 g. liści szpinaku łyżka masła ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Flądry ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,skropić oliwą i sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Pięć…