Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki z orzechami piniowymi i włoskimi

Składniki:

  • garść orzeszków piniowych
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki masła
  • 2 główki czerwonej cykorii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni zarumienić orzechy, wówczas dodać masło oraz cykorię pokrojoną na mniejsze kawałki pozbawioną głąba.
Całość wymieszać i chwilę trzymać na małym ogniu.
Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz bazylią.
W między czasie pierożki ugotować według opisu na opakowaniu po czym je odcedzić i wymieszać z orzechami i cykorią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *