Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z oscypkiem

Składniki:

  • 1 kg filetów śledziowych w oleju
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • 1 duży oscypek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 6 łyżek oliwy
  • 6 łyżek musztardy

    Sposób przyrządzenia:
    Filety osączyć z zalewy, pokroić w 2-3 cm paski. Oscypek pokroić w talarki. Paprykę umyć osączyć na papierowym ręczniku , pokroić w paseczki ,czosnek obrać pokroić w plasterki, groszek osączyć. Oliwę utrzeć z cukrem, pieprzem, solą. Dodać posiekaną pietruszkę i ostrą musztardę wszystko dokładnie wymieszać, połączyć wszystkie składniki. Na długim półmisku układać na przemian śledzie z plastrami oscypka. Obok śledzi układać warzywa z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *