Składniki:
- 8 jajek
- 100 g słoniny
- 50 g oscypka
- 2-3 łyki mleka
- 2-3 kromki razowego chleba
- sól
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 1 oscypek 4 łyżki żurawin 1 łyżka masła Sposób wykonania: Tosty posmarować masłem i posypać startym serem. Następnie rozsmarować na niuch żurawinę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 8 minut.
Składniki: 1 kg wołowiny 1 duży oscypek 3 duże cebule 5-6 ząbków czosnku sól, olej Sos: 1 opakowanie jogurtu naturalnego 3-4 ząbki czosnku 1 starty zielony ogórek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Połowę cebuli i czosnek drobniutko posiekać. Pozostałą cebulę pokroić w półplasterki. Ser oscypek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso umyć, osuszyć…
Składniki: 1 duży oscypek 2 jajka szklanka bułki tartej dżem z żurawin Sposób przyrządzenia: Ser oscypek pokroić w grube plastry około 2 cm. W miseczce roztrzepać jajko. Plastry oscypka moczyć w jajku i obtaczać w tartej bułce. Układać na rozgrzanym ruszcie i grillować, aż kotleciki uzyskają złocisty kolor. Wyłożyć na talerzyki i podawać z żurawinami.…
Składniki: 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 2 żółte papryki 2 pomarańczowe papryki 1 szklanka startego sera oscypka ½ szklanki oleju ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ostra mielona papryka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę włożyć na moment do gorącego piekarnika, gdy skórka się zmarszczy wyjąć i obrać ze skórki,…