Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańska papryka

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 pomarańczowe papryki
  • 1 szklanka startego sera oscypka
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • ostra mielona papryka
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę włożyć na moment do gorącego  piekarnika, gdy skórka się zmarszczy wyjąć i obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć, stale mieszając. Ser oscypek rozdrobnić, wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą, mieloną papryką i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać paprykę. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu , aż jajka się nie zetną. Podawać z chrupiącymi świeżymi bułeczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *