Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 pomarańczowe papryki
- 1 szklanka startego sera oscypka
- ½ szklanki oleju
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- ostra mielona papryka
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Paprykę włożyć na moment do gorącego piekarnika, gdy skórka się zmarszczy wyjąć i obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć, stale mieszając. Ser oscypek rozdrobnić, wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą, mieloną papryką i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać paprykę. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu , aż jajka się nie zetną. Podawać z chrupiącymi świeżymi bułeczkami.