Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wołowiny z zieloną fasolą

Składniki:

  • 1 kg sałatkowych czerwonych ziemniaków
  • 5 szkl. płaskiej zielonej fasoli
  • 2 czerwone cebule
  • 2/3 szkl. oliwy z oliwek
  • 1/3 szkl. octu winnego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki ugotować w wodzie po czym je odcedzić i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 2 minuty.
    W między czasie fasolę zalać wodą i ugotować do miękkości, wówczas ją odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, dodać cebulę pokrojoną na plasterki oraz fasolę.
    Polać całość oliwą z oliwek wymieszaną z octem winnym.
    Doprawić do smaku oregano oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *