Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkiewek, ogórka i pieczeni

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 1 ogórek
  • 3 dymki ze szczypiorkiem
  • 25 dag pieczeni cielęcej
  • 1 pęczek koperku

    Sos:

  • 5 łyżek oliwy
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ogórek oraz rzodkiewki pokroić w słupki, dodać posiekaną cebulę.
    Następnie oliwę połączyć z sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie polać sosem sałatkę.
    Całość przemieszać, doprawić  do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *