Składniki:
- 20 dag ugotowanego mięsa
- 30-40 dag chleba
- 3 kiszone ogórki
- 20 dag kiszonej kapusty
- główka czosnku
- 3 marchewki
- 3 ziemniaki
- 3 szkl. gotowanej konserwowej fasoli
- ¾ szkl. oleju
- garść posiekanej zieleniny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Ziemniaki oraz marchewkę zalać wodą i ugotować.
W między czasie mięso, chleb oraz obrane ogórki pokroić w drobną kostkę a kapustę i pory drobno posiekać.
Ziemianki, marchewkę odcedzić, obrać i również pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając rozgnieciony czosnek oraz fasolę i posiekaną zieleninę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić olejem.Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aleksandrę