Składniki:
- • seler 1/4 sztuki
• cykoria 2 sztuki
• liście sałaty 1 miska
• sok z cytryny 6 łyżek
• cebula 1 sztuka
• boczniaki 25 dag
• olej 2 łyżki
• sól do smaku
• pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cykorię po umyciu należy pokroić w plasterki wcześniej wycinając głąby.
Liście sałaty po umyciu i osuszeniu należy porwać na kawałki. Selera
należy obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Skropić go sokiem z cytryny. Cebulę należy posiekać dość drobno.
Boczniki po oczyszczeniu i pokrojeniu w połówki należy podsmażyć na
oleju. Po wystudzeniu połączyć je z selerem, cykorią, sałatą i doprawić
do smaku.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos