Składniki:
- • cebula 1 sztuka
• papryka 3 sztuki
• pomidor 3 sztuki
• kwaśna śmietana 3 łyżki
• masło miękkie 1/2 łyżki
• natka pietruszki 1 łyżka
• koperek 1 łyżka
• czosnek 1 ząbek
• sól
• pieprz
Sposób przyrządzenia:
Warzywa należy umyć. Cebulę należy obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Paprykę pokroić w paski po usunięciu gniazd nasiennych. Czosnek należy
drobniutko posiekać. Pomidory po sparzeniu należy obrać ze skórki i
pokroić w kostkę. Na maśle należy podrumienić cebulkę( można dodać
oliwę), dodać do niej paprykę i poddusić pod przykryciem. Po 10 minutach
dodać czosnek i pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć
do salaterki. Polać śmietaną.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos