Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba faszerowana kalmarami

 

Składniki:

  • cały pstrąg
  • ryba panga 30 dag
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • 0,5 bułki namoczonej w śmietanie 18%
  • 4 kalmary
  • przyprawa do ryb

     

    Farsz:
    Pangę zmielić z bułką i przesmażoną cebulą, dodać jajko, doprawić przyprawą do ryb.

 

Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić, wyjąć ości i kręgosłup, nadziać farszem. Całość zawinąć folią aluminiową.
Piec w temperaturze ok. 100-120*C przez ok. 40-50 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Sylwia Kozieł-Dąbrowa

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *